Wist jij dat jij Patronen kunt doorbreken door middel van een visionboard

28 oktober 2023

Het maken van een visionboard is een krachtige tool voor persoonlijke groei en prestatie. Het stelt je in staat om je dromen en doelen visueel te manifesteren en creëert een constante herinnering aan wat je wilt bereiken. Het kan je helpen om positiever te denken, te focussen op je prioriteiten en negatieve patronen te doorbreken. Het volgen van een workshop kan je helpen bij het structureren van dit proces en biedt begeleiding bij het effectief gebruik van een visionboard om je gewenste resultaten te bereiken.

Het volgen van een workshop voor het maken van een visionboard kan nuttig zijn om verschillende redenen.

Hier zijn 9 tips

waarom het maken van een visionboard belangrijk kan zijn om je doelen te bereiken, patronen te doorbreken en meer welvaart te bereiken:

 1. Visualisatie van doelen: Een visionboard biedt een visuele representatie van je doelen en dromen. Waardoor je ze concreter kunt maken.
 2. Focus en motivatie: Het bekijken van je visionboard herinnert je dagelijks aan je doelen en motiveert je om actie te ondernemen.
 3. Positieve mindset: Het proces van het maken van een visionboard kan helpen bij het cultiveren van een positieve en optimistische mindset.
 4. Prioriteiten stellen: Het helpt je om je prioriteiten in kaart te brengen en te concentreren op wat echt belangrijk voor je is.
 5. Creatieve expressie: Het maken van een visionboard is een creatieve uitlaatklep die kan helpen bij zelfexpressie. Het verkennen van je diepere verlangens.
 6. Zelfbewustzijn: Het kan je bewust maken van wat je werkelijk wilt en wat je passie en doelen zijn.
 7. Breken met beperkende overtuigingen: Een visionboard kan je helpen beperkende overtuigingen te herkennen en uitdagen. Waardoor je negatieve patronen kunt doorbreken.
 8. Law of Attraction*: Het concept van de Wet van Aantrekking suggereert dat het visualiseren van je doelen en verlangens deze naar je toe kan trekken.
 9. Dagelijkse herinnering aan overvloed: Door beelden van overvloed en welvaart op je visionboard op te nemen. Hierdoor kun je jezelf eraan herinneren om rijkdom in je leven te verwelkomen.

*De Wet van Aantrekking is een concept dat stelt dat positieve of negatieve gedachten en gevoelens energie uitzenden en gelijksoortige energie aantrekken. Met andere woorden, als je positieve gedachten en gevoelens koestert, Je positieve gebeurtenissen en situaties in je leven aantrekken, en omgekeerd, als je negatieve gedachten koestert, zul je negatieve dingen aantrekken. Het wordt vaak gebruikt als een principe voor persoonlijke ontwikkeling en manifestatie.

9 voordelen van het maken een visionboard in een workshopomgeving

 1. Begeleiding en expertise: In een workshop wordt je begeleid door een expert of coach die je kan helpen bij het structureren van je visionboard en het stellen van doelen.
 2. Inspiratie: Je kunt geïnspireerd worden door anderen in de workshop en nieuwe ideeën opdoen voor je visionboard.
 3. Feedback: Anderen kunnen je feedback geven op je visuele weergave van doelen, wat kan leiden tot verbeteringen.
 4. Accountabiliteit: De workshop kan je verantwoordelijk houden voor je doelen en het nemen van actie om ze te bereiken.
 5. Groepsdynamiek: Het delen van je doelen en visies met anderen kan een krachtig gevoel van gemeenschap en ondersteuning bieden.
 6. Materialen en middelen: Workshops kunnen toegang bieden tot materialen, tijdschriften, kleuren, en andere hulpmiddelen die je misschien niet thuis hebt.
 7. Motivatie: Samen met anderen werken aan je visionboard kan je motivatie en enthousiasme vergroten.
 8. Tijd en toewijding: Door een workshop bij te wonen, plan je bewust tijd in voor het maken van je visionboard, in plaats van dit uit te stellen.
 9. Creatieve energie: Een workshopomgeving kan een bron van creatieve energie zijn, wat je helpt je visie krachtiger en levendiger te maken.

Hoewel het maken van een visionboard thuis ook effectief kan zijn, kan een workshop de ervaring verrijken door begeleiding, inspiratie, feedback en ondersteuning van anderen te bieden. Het kan je ook helpen om je doelen serieuzer te nemen en ze met meer toewijding te benaderen. Het is een gelegenheid om jezelf volledig onder te dompelen in het proces van het creëren van je toekomstvisie.

Interesse in een workshop stuur een persoonlijk bericht. Datums zijn te vinden op de website, Instagram en facebook

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?