Wat is EFT en is het toepasbaar bij verslaving of verslavingen?

15 september 2020

EFT is een behandeltechniek gericht op het laten uitdoven van negatieve emoties , gevoelens en of lichamelijke klachten. De behandeltechniek is dat jij jezelf tapt, de behandelaar doet het voor bij zichzelf. Jij wordt bij deze methode niet aangeraakt.

Alle negatieve emoties veroorzaken verstoring in ons energie systeem.

Dit betekend dat alle emoties die als negatief worden ervaren niet goed zijn verwerkt, in het lichaam voelbaar blijven”.

EFT is in feite een combinatie van behandeltechnieken als mindfulness, M.I.R. methode, NLP, EMDR, Bodyscan en Acupressuur.
Het doel van de methode is het opsporen van gebeurtenissen en emoties, gedachten.
Dit te benoemen en fysiek te voelen en te beïnvloeden middels het kloppen op de energiebanen ook wel merdianen genoemd.
Hierbij is het belangrijk de juiste ademhalingstechnieken toe te passen om het vegetatieve zenuwstelsel tot ontspanning te brengen. Hierdoor doof je of neutraliseer je de negatieve emotie.

Is EFT wetenschappelijk onderbouwd?
De ontdekking van EFT was empirisch en toevallig. Sindsdien is er in de praktijk over de hele wereld heel veel mee gewerkt en zijn er steeds meer wetenschappelijke studies opgestart. De resultaten waren zo snel en soms wonderbaarlijk dat het ook door meerdere beroepsgroepen toegepast wordt.
http://www.eftuniverse.com/research-and-studies/eft-research

EFT toe te passen bij alle klachten en verslavingen?


De lijst waarop jij zit te wachten staat er niet bij. Waarom niet?
EFT gaat over het aanpakken van emoties die niet verwerkt zijn. Of je hebt geen idee van de trauma`s die je hebt opgelopen. Je hebt gewoon niet geleerd je emoties te uiten en deze heb je gewoon weggestopt. Je mocht er niet of kon er niet over praten. Het emotionele brein slaat dit op, hierdoor kunnen er lichamelijke of mentale klachten ontstaan; zoals ademhalingsproblemen spierspanningsklachten, slapeloosheid, onrustige gedachten, angsten, verslavingen, leerproblemen, concentratieproblemen, pijnklachten.

Wanneer je door allerlei oorzaken emotioneel overbelast raakt, hoe meer je lichaam het als een onveilig huis voelt en je mentaal en geestelijk overprikkelt raakt. Het effect is lichamelijk klachten, psychische onevenwichtigheid, prestatievermindering, leerproblemen,verslavingen en angsten en andere klachten die niet genoemd zijn.

Werkt EFT dan altijd?


Successcore bij EFT met klachten niet gerelateerd aan verslavingsproblemen?
Indien je EFT goed toegepast, is het resultaat tot zeker 80 a 90 procent. Zolang je bewust bent van je eigen emoties, gedachten, gevoelens en hier aan wilt werken.

Successcore bij EFT met een verlavingsprobleem?

Wanneer je in herstel bent dus je hebt al even geen of geen genotsmiddelen (bijv. drank, drugs, pijnstillers, slaappillen) meer gebruikt.
Dan is de score 60 tot 90 procent. Wanneer ben je gestopt met drank, drugs of medicijnen, deze hebben invloed op je gevoel. EFT is een proces met emoties en voelen, deze zijn lamgelegd door de middelen. Jij bent nog niet geestelijk gestopt dan werkt EFT nog niet op de juiste manier en dan raad ik je eerst aan voor counselingstraject te gaan

Waarom werkt EFT niet zo goed bij middelen gebruik zoals drank, drugs en pijnstillers?

EFT gaat om emoties voelen en ervaren. Wanneer je middelen gebruikt is het voelen en ervaren van prikkels anders of weg.
Jij wilt stoppen met het gebruik van genotsmiddelen, dan raad ik je de counselingcessies bij mij in Limburg aan. Tijdens deze sessies leer je samen met mij te stoppen met de genotsmiddelen en gaan we de diepere thema`s aanpakken met EFT. Zodat jij op een andere manier met je emoties leert omgaan. Zodat jij niet meer terug wilt in het gebruiken van drank drugs of slaapmiddelen of andere medicijnen.

Hoe lang duurt EFT behandeling


De tijdsduur van een behandeling hangt voor een groot deel af van je hulp vraag. Het kan zijn dat jij een sterk emotionele gebeurtenis hebt waar je snel van verlost wil zijn. Dit kan met behulp van EFT en na twee sessies kan het opgelost zijn. Je probleem kan gecompliceerder en traumatische zijn dan je eerst had gedacht. Dan zijn er meer sessies noodzakelijk hoeveel dat ligt aan je eigen innerlijke verwerkingsproces. De behandeling van EFT hebben wel een korter bereik dan cognitieve therapie dit omdat er niet veel gesproken wordt over het trauma of andere problemen, wel over wat je voelt tijdens de sessie.
Na een EFT sessie krijg je oefeningen mee naar huis. Hierdoor leer je EFT toe te passen in je dagelijks leven. Zodat je emotioneel lekker in je vel gaat en blijft zitten.


EFT effect blijvend?


Wanneer je de negatieve emotie/ervaring van het emotionele brein ontdaan, staat die ervaring ook niet meer als bedreigend of machteloos te boek en het gedrag staat je niet meer in de weg. Het leven is een stroom van ervaringen en emoties, wanneer je de tools hebt om hoe hier mee om te gaan. De emoties niet meer opslaat als een negatieve ervaring, blijft je lijf en geest gezond. Wanneer je weer een nieuwe angst of weer ontwijkgedrag of ontkenning gaat vertonen, dan maak een nieuwe afspraak. Omdat deze nieuwe stress je weer lichamelijke en geestelijke klachten kunnen gaan geven. Hoe sneller het probleem wordt aangepakt hoe korter de sessies duren.

Wacht niet langer, plan een sessie in via mail of app

Ik hanteer één tarief.
Particulier of zakelijk: dat maakt niet uit.
Het tarief is € 95 per sessie
Een sessie duurt gemiddeld 90 minuten.
Je krijgt je factuur achteraf.

EFT wordt op een locatie in Horst, Limburg gegeven.
Ik werk graag fysiek met mijn klanten
niet iedereen woont in de buurt,
En het is aannemelijk dat je tóch EFT wilt.
Dat is geen probleem, want dan werken we via Zoom


Disclaimer:
Bovengenoemde informatie verklaart niet een ziekte te genezen, het kan helpen om je lichaam en geest te ontspannen en in balans en of herstel te brengen. Ik stel geen diagnose en bemoei mij niet met andere behandelaars.

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?