Waarom persoonlijke begeleiding helpend is in het herstellen van een verslaving.

30 oktober 2023

Een persoonlijke begeleider of counselor zoals Lonny van Oeffelt kan aanzienlijke voordelen bieden en de kans op succes vergroten te herstellen van een verslaving en ongezonde relaties.

10 redenen waarom een persoonlijke begeleider de kans vergroot op herstel

  1. Individuele aandacht: Een persoonlijke begeleider biedt één-op-één ondersteuning, wat de mogelijkheid biedt om diep in te gaan op de specifieke uitdagingen en behoeften van de persoon in herstel.
  2. Emotionele steun: Herstel kan een emotioneel uitdagend proces zijn. Een persoonlijke begeleider biedt een luisterend oor, begrip en empathie, wat de emotionele last kan verlichten.
  3. Op maat gemaakt plan: Een persoonlijke begeleider kan een herstelplan op maat maken op basis van de specifieke situatie en behoeften van de persoon, wat de kans op succes vergroot.
  4. Doelstellingen en verantwoordelijkheid: Samen met een begeleider kunnen doelen worden gesteld en bewaakt. Dit helpt de persoon gefocust te blijven en verantwoordelijkheid te nemen voor hun herstel.
  5. Aanleren van copingvaardigheden: Een begeleider kan helpen bij het aanleren van gezonde coping vaardigheden en het omgaan met triggers en stressvolle situaties, wat essentieel is in herstel.
  6. Identificatie van onderliggende oorzaken: Begeleiders kunnen helpen bij het identificeren van de onderliggende oorzaken van verslaving of ongezonde relaties, wat inzicht biedt in de te behandelen kwesties.
  7. Preventie van terugval: Begeleiders kunnen strategieën bieden om terugval te voorkomen en de persoon in herstel helpen omgaan met verleidingen.
  8. Familieondersteuning: In het geval van verslaving of problematische relaties, kan een persoonlijke begeleider ook hulp bieden aan familieleden en geliefden die betrokken zijn bij het herstelproces.
  9. Holistische benadering: Begeleiders kunnen werken met holistische benaderingen, waarbij niet alleen de verslaving of de relatieproblemen worden aangepakt, maar ook de bredere context van het leven en welzijn van de persoon.
  10. Langdurige betrokkenheid: Herstel en het overwinnen van ongezonde patronen vergen vaak tijd. Een persoonlijke begeleider kan gedurende langere perioden betrokken blijven, soms zelfs tot ver na het initiële herstelproces.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van een persoonlijke begeleider afhankelijk is van de kwalificaties, ervaring en het vermogen om een goede werkrelatie op te bouwen met de persoon in herstel.

Wil jij weten hoe ik werk, bel of stuur een app, neem ik niet meteen op. dan bel ik zodra ik kan terug.

Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit en weekenden dan werk ik indien nodig.
De begeleiding is geheel op maat, kun jij nog niet zelf aangeven wat nodig is dan maken we een plan.

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?