Wangedrag door drank en drugs geoorloofd?

23 juni 2020

Wordt volwassen en kom uit de slachtofferrol.

Hoe moeilijk is het wel niet om te stoppen met de negatieve acties die je doet.
Het patroon wat niet goed is voor je lijf. Je denkt zo erg is het niet.
Ondertussen ben je bang voor de toekomst en ren je hard weg. Je verschuilt je als het waren achter de verslaving. Het is gewoon te erg wat je mee maakt of mee gemaakt hebt. De trauma`s, de mishandelingen of je bent er gewoon mee begonnen en hebt geen idee meer waarom.

Je drinkt, blowt, snuift of je gebruikt andere genotsmiddelen, je mag je toch wel ontspannen.
Die flauwekul van iedereen dat je teveel gebruikt, de grootste onzin.

Door de ogen gezien van een kind , collega, vriend, familielid


De volgende ochtend weet je niet dat je geflirt hebt met de baas of collega`. Je hebt met iemand gezoend terwijl je een vriend of partner hebt. Je hebt beloftes gemaakt voor werkafspraken en de volgende dag heb je geen idee meer van de beloftes. Je bent gevallen op een feest, bij een bruiloft, of kinderfeest of verjaardagsfeest of communie. Ze hebben je naar huis moeten brengen, omdat je niet meer op je benen kon staan van de drank of drugs. Iedereen ziet het., zeggen niets. Ze vinden je zielig en het mag.

Schaamte

Je kinderen schamen zich voor je, de verhalen die ze horen. Of ze vinden je dronken op de bank of voor het huis..
Je hebt de volgende ochtend verplichtingen, je moet de kinderen naar school brengen of je hebt een uitstapje gepland.
In de ochtend staan de kinderen vroeg aan bed, je kan niet je hebt een kater. je hebt een belangrijke meeting, je hebt een kegel of je hebt echt dat snuifje nodig om beter te presteren. Werken dat gaat niet omdat je ziek bent.
De zoveelste kater dit jaar, de beloftes die je niet waar maakt. Je doet net of het niet zo erg is en komt nonchalant over.

Zielig, slachtoffer

Familie en vrienden of collega`s vinden zielig, je verhaal is zo verdrietig. Je hebt je partner verloren, je werk verloren, een kind verloren en meerdere kinderen maar toch. Er zijn onzedelijke zaken in het verleden gebeurt. Je bent gepest vroeger of wordt nu nog gepest.
Ze vinden je zielig, en je bent slachtoffer. Ze hebben geen idee.
Je ouders vinden je zielig, je partner vind je zielig, je collega`s , familie en vrienden vinden je zielig.

Zij die klaar voor je staan en je iedere keer weer opvangen.
Ze gaan niet weg ze vinden je zielig, maar zijn zeker bang zijn dat je zoveel gaat drinken of blowen of gebruiken en hieraan dood gaat.

Er komt een moment dat ze je gaan verlaten, waar jij juist zo bang voor bent.

Door je angst, je verdriet, boosheid of andere emoties wordt het alleen maar erger. Je stopt zelf en denkt dit te kunnen.
Er gebeurt iets een ruzie een trigger en je begint weer te gebruiken. Hier na ga je nog meer drinken, blowen, gebruiken.
totdat? Je stopt met hulp en inziet dat ? Of je gaat door en verliest alles waar jij zo bang voor bent.

Wie gingen je voor

Deze gingen je voor Mieke, Vera, Natalie, Zofia, Bram, Iwan, Dawid en nog meerdere cliënten maar zij willen niet met naam vermeld worden,omdat niet iedereen weet dat ze verslaafd waren. Zij zijn in herstel, ze geven toe dat ze te veel dronken, blowden of andere genotsmiddelen gebruikten en hierdoor in de problemen kwamen. Ze hebben de hulp gevonden door zelf te zoeken. Doordat een werkgever, familieleden, kinderen, vrienden, kameraden mij hebben aangeraden

Ze herkennen en erkennen dit verhaal.

Onderneem actie, je leest het niet voor niets

Plan een gratis intake via app 0640081505 of mail lonny@verslavingsnazorg.nl er zijn nog enkele plaatsen vrij

Ben jij een ouder, een partner, een kind, een familielid, een vriend, een collega`s en of een werkgever en denkt of weet wel zeker dat hij, zij verslaafd is.
Veroordeel deze persoon niet, ze voelen zich enorm waardeloos. Misschien lijken ze als ze nuchter zijn op een powervrouw of een powerman. Ze hebben geen idee meer hoe ze hieruit moeten komen of ze hebben echt geen idee dat ze zoveel gebruiken en een gevaar zijn voor anderen en zichzelf

Wacht niet langer en vind hem of haar niet meer zielig en ga niet meer mee in het slachtoffer gedrag.
Onderneem echte actie door contact met mij op te nemen.
Zodat ik jou, familieleden of vrienden en collega`s de tools kan geven: Hoe omgaan met een verslaafde, zodat hij of zij mijn hulp gaat aannemen en het leven weer in gaat vullen met passie, liefde en zelfrespect.

Lonny

lonny@verslavingsnazorg.nl

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?