Vragen of een gratis kennismakingsgesprek?
Neem contact op via het contactformulier.

Het belang van nazorg voor verslaafden

Stoppen met een hardnekkige verslaving is erg lastig. Een terugval zit vaak in een klein hoekje. Nazorg is een belangrijke manier om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Veel verslavingen leiden namelijk tot grote problemen. Middelenmisbruik is bijvoorbeeld erg ongezond voor je lichaam en kan de oorzaak zijn van ernstige, medische aandoeningen. Daarnaast is het vaak erg lastig om het dagelijks leven op een fatsoenlijke manier te combineren wanneer je verslaafd bent aan een bepaald middel. Financiële problemen behoren ook tot de veelvoorkomende uitkomsten van een verslaving. Dat kan gokken of shoppen zijn, maar ook het gebruik van een verslavend middel. Om al deze problemen tegen te gaan, is het cruciaal dat er voor mensen die pas gestopt zijn met een verslaving wordt gezorgd. 

1. Wat als we samen je verslaving aanpakken?

Ik weet namelijk zeker dat we de verslaving de baas kunnen zijn, dat we er samen voor zorgen om eerlijk naar jezelf te durven kijken. We gaan kijken waar je pijn en angst zit als deze al dan niet helder is.

Het doel is het werkboek Lonny`s Twaalf Stappen invullen. Dit gebeurt in stappen en niet alleen, dit doe je met mij en soms vraag je hulp van anderen (van wie? een vriend, vriendin of familie-leden).

Het is zeker een niet makkelijke weg, ik ben kritisch en eerlijk, dat is niet altijd even makkelijk maar stoppen met verslaving is geen makkelijke weg en terugvallen des te makkelijker. Bij verslavingen is het belangrijk om voeding en beweging en ritme in het dagelijkse leven te integreren.

We zorgen er samen voor dat jij niet meer terugvalt in je verslaving of valt in andere verslavingen.

2. Verslavingsnazorg bewezen methode met Lonny

3. Kies uit:

Voor wie?

 • Jij die niet in de reguliere zorg behandeld wilt worden omdat je geen gezichtsverlies wilt of kunt leiden in verband met je baan of familie.
 • Je wilt niet wachten voor een behandeling je wilt nu beginnen.
 • Je niet in een kliniek terecht kunt, omdat je onmisbaar bent op je werk of thuis niet gemist kan worden.
 • Je een ‘die-hard’ bent voor de zaak, maar je merkt dat je verslaving je werk in de weg zit.
  (kort lontje, niet reëel, geen concentratie, niet productief, uitstelgedrag, je raakt jezelf kwijt).
 • Je hebt zelf al vele malen geprobeerd te stoppen maar de verslaving wordt alleen maar erger of je bent ergens anders verslaafd aan geraakt.
  (Erg herkenbaar bij vele verslaafden die teruggevallen zijn of in een andere verslaving geraakt zijn. bijv. gamen en daarna alcoholverslaving er voor terug hebben gekregen. Cocaïneverslaving in herstel en daardoor in een gokverslaving terecht zijn gekomen of een sexverlaving gekregen hebben na een alcoholverslaving).

Mijn werkwijze:
Ik werk één-op-één, let wel op het is een intensief traject op maat, geen traject is hetzelfde hierdoor is het kostbaar. Het is geen ‘quick-fix’. Ik schuw geen confrontaties, je bent gemotiveerd, de omlijnde afspraken worden vastgesteld in een contract. Zodat jij duidelijk en helder hebt wat ik doe en wat ik verwacht van jou. Bel , app of mail voor het maken van een afspraak.

Voor wie?

 • Heb jij of je gezin, familie geen idee meer wat je moet doen? Of hoe je moet omgaan met je verslaafde partner*, of verslaafde kind*, of verslaafde familielid? Je bent radeloos.
 • Jij als familie wilt hulp, maar geen idee waar je deze kunt vinden of niet meer wilt of kunt wachten.
 • *Kind 18 plus en ouder, dus een volwassen, die nog thuis woont, of zelfstandig woont of samenwoont maar jij moeder, vader familielid wilt helpen en weet niet hoe.
  *Partner, vriend, vriendin (bedoel ik; man, vrouw, transexueel of transgender)

Mijn werkwijze:
Ik bied hulp in het familiesysteem, ik maak jullie vertrouwd met geweldloze communicatie.

Ik leer jullie het beginstadium van terugval te herkennen, hoe je snel in actie kunt komen zonder dat dit meteen zichtbaar is voor de verslaafde in kwestie.
Waarom? Omdat de verslaafde zich enorm rot voelt omdat hij/zij terug aan het vallen is.

Het is een intensief traject op maat, geen traject is hetzelfde.
Ik schuw geen confrontaties, jullie zijn gemotiveerd, de omlijnde afspraken worden vastgesteld in een contract. Zodat jullie duidelijk en helder hebben wat ik doe en wat ik verwacht van jullie.

Geen wachtlijst, gratis intakegesprek.

Wat houdt deze sessie in?

 • Onbeperkt Lifestyle Coaching sessies aanvragen
 • Elke sessie duurt 1,5 uur in regio Horst a/d Maas óf via Zoom
 • Na elke Lifestyle Coaching sessie, krijg je een persoonlijke opdracht via de mail toegestuurd
  Dit kan een schrijfopdracht zijn óf een ‘doe-opdracht’
 • In overleg, kun je voor 1 jaar lang ook digitale App ondersteuning krijgen van EasyRom
 • Heb jij behoefte aan persoonlijke coaching op locatie?
  Dit is bespreekbaar (via WhatsApp)
 • Lifestyle Coaching kan in het Nederlands, Duits en/of Engels worden gegeven

Wil je een afspraak maken? Bel, app of mail mij gerust.

Open chat
Heb je vragen?