Hulpverlening en mijn familie en ik

6 maart 2020

Beste allen.

Waarom de brief naar allen, dit om mijn emoties te laten lezen. Niet meer te zwijgen, opstaan voor mijn( onze) kinderen, en mijn ouders. Niet meer bang zijn voor wat volgt. Voor alleen die dit mee maken die dit niet kunnen. De kracht geven en het echt luisteren naar de mannen en vrouwen die dit mee maken. Voor de personen die niet te durven spreken.

Voor de mensen die er wel waren en mij vooruit hielpen en nog steeds bewust en onbewust helpen.

(nee ik stuur het bewust niet naar mijn ex of vader van de kinderen, waarom om dat ik bang ben dat er iets ergs gaat gebeuren. Is het reëel, jullie hulpverlening hadden de insteek ( dat doordat ik zou veranderen hij zou veranderen of dat ik de huilende onstabiele vrouw  met een drankprobleem was die zich aanstelde) wat jullie niet weten is dat ik nooit heb gelogen over wat hij mij en de kinderen heeft aan gedaan) jullie weten niet de hoeveelheid waar de kinderen over zwijgen omdat ze loyaal zijn aan vader ja ook aan moeder). Wat zou er kunnen gebeuren als ik deze naar hem zou sturen,  mogen jullie in vullen. Ik weet het, daarom ga ik deze niet sturen. (reëel of niet reëel, vrijdag is de druppel geweest).

Ik heb er naar mijn gevoel alles aan gedaan.Vrijdag is het geëscaleerd, mijn energie kan ik nuttiger besteden. Zoals zo vaak, zoals zo vaak niet begrepen te zijn en niet geloofd. Ik ben er klaar mee, ik ben niet voor niets weggegaan, ik ben mijn leven positief aan het opbouwen. In die twee jaar heb ik nog steeds zijn onverspilligheid mee moeten maken.

Wordt er verteld laat je niet raken enz enz.

Waarom, dachten jullie dat ik loog,  mijn grens is bereikt. Ik ga hier niet meer in mee. Vrijdag zijn teveel grenzen overschreden, Mary kan dit bevestigen.Ik ben mij aan het herpakken, hoe kan ik mijn trauma verwerken als ik steeds weer geconfronteerd wordt met degene wie mede mijn trauma veroorzaakt heeft, hij is zich hier geen kwaad bewust van (Mary kan dit bevestigen). Ik ben klaar met de leuke woorden het is goed als de kinderen opvoeden met een vader, ja wat is veiligheid. Wat zegt dat voor de kinderen als moeder terug gaat in gesprek. Dit vreet energie, ik zorg voor de kinderen met alle liefde en met een positieve emotionele stabiele omgeving. (Na zo’n gesprek ben ik de meeste tijd op en moe).

Waarom, ik weet nooit hoe het gesprek verloopt ik doe van tevoren meditatie oefeningen. Om mijn staat van zijn, positief en met vertrouwen in te gaan. Dit doe ik omdat ik weet hoe divers hij kan zijn met zijn emotionele gedrag. (Overheersend, niet te stoppen, ik ben de beste, of ik ben zielig en slachtoffer). Hoe ik mij ook mentaal voorbereid, met de dader samen te zitten van lichamelijke en geestelijke mishandeling is dit best (velen zeggen jij bent gek dat he dat doet) zwaar) Zouden jullie samen kunnen zitten iedere week of een keer in de maand die iets vreselijks met jullie hebben gedaan.

Ik heb dit gedaan voor de kinderen, ja ik was niet altijd de moeder met een emotionele stabiele factor. Nee mijn staat van zijn was anders door de mishandeling. Hier mag nooit over gesproken worden wordt nooit echt mee genomen bij de hulpverlening. (De vader van de kinderen ontkende alles en pestte alles o zo mooi, hij was o zo zielig wat ik hem had aangedaan).

Nu ben ik in een andere staat van zijn.Ik ben mij er wel van bewust dat ik er niet altijd was voor mijn kinderen, nu wel.

Waarom heb ik het 20 jaar volgehouden, omdat ik zo gekleineerd was dat ik geloofde dat ik niks kon en niks was.ik heb mijn kinderen toen zo goed en zo kwaad gesteund. Mijn ouders hebben gezien, ze wist en niet hoe ze mij moesten helpen.

Na de scheiding dachten we bevrijd te zijn ( mijn kinderen, ik en mijn ouders)

Mijn ouders waren bang dat ik de kinderen zouden kwijtraken ik ook.

Na Twee jaar ik ben niet trots op alle keuzes die ik voor de scheiding heb gemaakt. Ik ben altijd eerlijk geweest.

In die twee jaar dat ik gescheiden ben, heb ik een ding niet gedaan voor mij en mijn kinderen.  De halt geroepen naar de hulpverlening.

Nu ben ik klaar. Ik stop met sessies waar mijn ex man , vader van de kinderen bij zit.

ik werk, ik bouw een bedrijf op ik heb er naast ik wek voor een baas. Ik heb coaches, volg opleidingen.

Dat ze zelf het steeds mogen ervaren, wat brengt dat voor een emotionele trauma’s met zich mee.

Als volwassenen zeg ik nu bij deze ik ga niet meer verder met de sessie met vader, alleen prima. Ik wil rust! Emotionele rust!

Ik heb gedaan wat jullie vroegen, ik heb geluisterd. Ik ben na twee jaar klaar met de sessies met mijn ex. Vader van de kinderen. Hij mag aan zijn herstel werken, heeft hij progressie geboekt, is dat mijn veiligheid waarborgen.

Ik kies voor mijn recht. Ik ben gescheiden omdat ik geestelijk en lichamelijk werd mishandeld. Ik ben geroeid en weet waarom dit gebeurde en hoe ik ben veranderd ik wil deze geschiedenis afsluiten. ik ben opnieuw begonnen.

Hebben jullie gezien waar hij toe in staat is.

Ik weet nu hoe ik mij veiligheid kan garanderen niet bij hem in de buurt zijn.

De kinderen mogen altijd naar vaders dat ,dat weten ze. Maar systemisch zegt mijn lijf echt wel iets anders. Kan ik dit veranderen, na vrijdag en andere dagen,  mogen jullie als hulpverlening  een antwoord op.

Wat ik voor de kinderen en mij en mijn familie wil is rust.Dat wilden we ook net na de scheiding, dankbaar voor wat de kinderen wel en niet hebben geleerd ik ben dankbaar voor waar ik nu sta. Waar de kinderen en ik naar toe willen.Naar rust, zodat ze met mij kunnen zoeken naar de juiste hulp die ze nodig hebben

Maar zoals er gezegd wordt rust in de ouders.

Ik ben rustig en kalm als een leeuwin. Maar als de kinderen wat aangedaan wordt blijf ….. als een leeuwin.Zeker wanneer de wolf in schaapskleren toe kan slaan. 

Wat jullie er van vinden is niet aan mij, hoe jullie oordelen is aan jullie.

Wat ik doe en waarom ik iets doe is uit liefde voor mijn kinderen en mij.

Hebben jullie vragen stel ze gerust.

Maar wanneer ik ze beantwoord geen idee, want wat ik wil is rust,  het is gebeurd ik wil verder en het achter me laten de kinderen ook.  Af en toe bekijken hoe ik het heb gedaan zonder te veroordelen of oordelen. Ik kijk liever vooruit met de mensen die mij verder helpen zonder oordeel.

Vele lieve groeten,

Lonny

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?