Hoeveel alcohol drink jij?

7 februari 2020

Tijdens een gesprek met Silvana Lekatompessij een businesscoach, kregen we het over mijn verslaving en hoe normaal ik mijn gebeurtenissen vind. Ja, er zijn vele gebeurtenissen te vertellen die voor mij normaal of gewoon zijn geworden. Sommige gebeurtenissen zijn humorvol, stof tot nadenken of niet de slimste acties. Nu een gebeurtenis uit mijn leven die je na laat denken over verslaving. Ik gebruikte alcohol, je kunt bij dit verhaal ook andere verslavingen invullen.

Hoeveel dronk ik tijdens mijn verslaving? 

Dat is een veelgestelde vraag tijdens een gesprek in een kroeg of ergens bij een feest of een bijeenkomst over dat ik verslaafd ben. Niet dat ik meteen begin met zo’n zwaar onderwerp. Het begint altijd wat wil je drinken, iets alcoholvrijs. Dan krijg je de vraag of opmerking moet je nog rijden. Dan zeg ik, nee ik drink niet, ik ben verslaafd aan alcohol.  Of ze vragen wat voor een werk ik doe, of hoe gaat het nu met je. De meeste gestelde vraag: Hoeveel dronk je dan? 

Dan begin ik, ja ik dronk alleen in het weekend. Ja, maar dan ben je toch niet verslaafd. Tja luister, lees maar verder,  dan mag jij je mening vormen over verslaafd zijn.

Mijn weekend begon normaal op vrijdagavond om 17:00 uur, tijdens het koken het eerste glaasje en eindigde op zondag avond.  Ik dronk niet de hele dag door, ik dronk vanaf 17:00 uur tijdens het koken. Wanneer ik vrijdag vrij had met werk, dan begon mijn weekend op, donderdagavond.

Wanneer ik een week vakantie had, ja dan mocht ik in de avond met koken een glas wijn. Bleef het daarbij?

Nu wil je natuurlijk weten hoeveel glazen ik dronk in het weekend. 
Dit is een hele leuke vraag, waarom? Hoe groot en vol waren de glazen. In goede periodes een bodempje in een glas in slechte periodes volle grote wijnglazen. Wanneer ik teveel had gedronken, wat mijn ex-man dan vond, ging ik door in een thee mok.  Ja een thee mok, ja dan maakte ik thee voor mijn man en mij. 

Dus wanneer je vraagt hoeveel flessen in het weekend van vrijdag tot zondag avond, soms wel drie.
Hier schrik ik eigenlijk wel van, ja dit was een slechte periode. In een goede periode een samen met mijn ex-man.

Ja, hoe deed je dat dan, dat valt toch op zo veel flessen wijn.
Ik kon het goed verstoppen, denk ik. 

Hoe dan, ik deed altijd alleen of met de kinderen de boodschappen en ruimde dezen alleen op.  Of iemand het in de gaten had? Mijn kinderen waren toen wat jonger, achteraf gezien denk ik dat ze meer mee kregen dan ik dacht.

Herken jij dit, of herken jij het bij familie, vrienden of collega’s.
Ik was enorm goed in het verbergen van mijn verslaving.

Dit verhaal is mijn verhaal, wat is jou verhaal?

Schaam je niet, vraag hulp, je hoeft het niet alleen te doen!

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?