Een brief van een verslaafde aan zijn familieleden en zijn vrienden.

12 maart 2020

Beste familieleden en vrienden,


Ja ik wil een bekentenis afleggen, ik ben een verslaafde, ik vraag jullie hulp.

Lees mij niet meer de les, maak geen verwijten meer naar mij, geef mij geen uitbranders. Ik begrijp jullie boosheid, alcoholisme is een ziekte. Je zou niet kwaad op mij zijn als ik kanker, ms of suikerziekte of een andere chronische ziekte had.
Je kunt mijn drank (verdovende middelen) weg gooien of verstoppen, het is zinloos. De bedoeling is dat ik stop met de verslaving, echter het lukt mij altijd weer om middelen te bemachtigen..

Wordt niet kwaad door mij, want als jij mij aanvalt met woorden en daden, is dat een bevestig van de slechte indruk die ik van mezelf heb. Ik heb een hekel aan mijzelf .

Los mijn problemen niet op door liefde of bezorgdheid, want deze behoor ik zelf op te lossen.
Wanneer jullie de verantwoordelijk voor mij opnemen, ontnemen jullie mij definitief de kans om die zelf te dragen. Daardoor krijg ik nog een groter i schuldgevoel, waardoor jullie boosheid en onvrede eveneens groter wordt.

De beloften die ik doe hecht er geen waarde aan, ik beloof steeds van alles om onder de gevolgen van mijn daden uit te komen. Door de aard van mijn ziekte verbreek ik iedere keer deze belofte. Op dat moment zijn ze zeker eerlijk en ik meen oprecht wat ik op dat moment zeg.

Uit geen dreigementen, zoals ik zet je uit huis of je mag niet meer hier slapen, na een week of een uur mag ik weer terug komen. Blijf bij het besluit. Geef je grens aan. Niet om mij te begrenzen, ik het het over jou of jullie grens en blijf standvastig.

Door middel van mijn ziekte laat ik jullie alles geloven wat ik vertel, het meesten is een leugen.
De werkelijkheid ontken ik, dat komt door de verslaving.
Daarom verlies ik snel het respect van de mensen die ik hierdoor makkelijk om de tuin kan leiden, doordat jullie de grens van van jezelf niet aangeven ga ik erover heen.

Ik weet dat ik misbruik gemaakt heb van jullie en nu nog doe, laat het niet toe. Liefde kan niet lang bestaan zonder rechtvaardigheid.
Jullie willen mij in bescherming nemen of op een wijze willen behoeden van de gevolgen van mijn drinken, dit is geen oplossing gewoon niet doen.

Betaal mijn rekeningen niet, ga geen leugens vertellen voor mij, neem deze verplichting niet op mij. Doordat jullie dit wel doen, zwakken jullie de crisis af of wend je mij af dat ik er voor zorg dat ik hulp ga zoeken. Zolang jullie een automatische vluchtweg bieden voor mijn verslaving, hierdoor ga ik door met het ontkennen van mijn verslaving.

Als laatste wat ik graag wil zeggen tegen jullie, leer zoveel mogelijk over alcoholisme en jullie rol in verhouding tot mij.
Ga naar gratis bijeenkomsten van de AA, NA, AGOG, GA, OA, FA welke bij jullie past als dit kan. Ga naar Al-Anon meetings of zoek andere hulp. Lees informatie op internet of lees literatuur. Zoek een family recovery programma.

Ik houd zielsveel van jullie.

Liefs ,

De verslaafde en ik

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?