Alcohol in huis met een feestje: ja of nee?

20 december 2019

Verjaardag, kerst, nieuwjaar!

Hoe ga je om met het eerste, tweede derde, thuis feestje? Vier je het, of niet, ga je het uit de weg? Ik zelf heb geen alcohol in huis, ja hier vermijd ik het bewust. Er zijn twee redenen, mijn kinderen willen, kunnen het niet meer zien, hier heb ik enorm respect voor. Mocht ik een gigantische craving, zucht, lust krijgen, zal ik eerst andere handelingen moeten doen voor ik de drank in handen heb. Na 30 minuten is het gezakt als je niet vecht.

Hoe doe ik het met een feestje, kerst, nieuwjaar?

Het eerste feestje bij mij, ja ik moet even graven, niet altijd weet ik meer. Hoe dat kan dat ik door de stress soms dingen vergeten ben. Bewust en onbewust. Het was kerst, dat was het eerste feestje. Mijn ouders kwamen met mijn broer en vrouw en kinderen. Ik had mijn ouders en mijn broer en schoonzus gevraagd om alcohol mee te nemen, Dit omdat ik het feestje regelde, dan kun je dat makkelijk vragen. Was het lastig, zekers het ruikt zalig en ik had veel stress van de scheiding en last van zucht (wat ik toen niet zo wist wat het was. Zie blog craving, zucht. Mijn schoonzus had een alcohol vrije wijn meegenomen. Was lekker, maar mijn kinderen en mijn hoofd vond het lastig. Ja soms het lijf en soms het hoofd.

Er stond na het eten nog wat drank en dit heb ik samen met de kinderen weggegooid, voor mijn veiligheid en de veiligheid van de kinderen. (veiligheid het idee dat de kinderen niet na hoeven te denken dat mama begint te drinken). Ja want als je het eerst glas neemt, wordt het erger. Neem dat van mij aan. Geloof je het niet, dan ga maar terug in de keren dat je gestopt bent en weer begonnen.

Hoe organiseer ik nu de feestjes?

Vaak komen mijn ouders en dan vraag ik of zij de wijn mee naar mij nemen en ook weer mee naar huis. Andere feestgangers mogen zelf hun wijn meenemen en ook weer mee naar huis. Waarom, ik kan er afblijven. Ik weet voortaan mijn triggers wel. Maar voor mijn hoofd en vooral mijn kinderen gewoon niet. Belangrijkheid van steun van familie en of vrienden dus vertel het ze, meestal weten ze echt wel dat je drinkt. Ja echt ze weten dat je het lekker vind, misschien niet dat je echt te veel drinkt omdat je dit ook stiekem doet.

Hoe ga je om met vrienden en familieleden en vooral partners die je wel of niet steunen. Ja, alcohol is zo’n gedoogde drugs. Ja, degene die verslaafd zijn of gestopt zijn en geen stopknop hebben, hebben een probleem. 

Wil jij hulp, heb je vragen of opmerkingen of aanvullingen? Mail dan naar lonny@versalvingsnazorg.nl of WhatsApp 06-40081505 

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?