Alcohol drinken bescherming van corona?

17 april 2020

Wereldhandelsorganisatie(WHO) maakt zich zorgen om het fake nieuws dat alcohol drinken bescherming zou bieden tegen corona.

Er gaat een gerucht ten ronde de WHO wil het gerucht te niet doen, ik ook. Alcoholische dranken drinken helpt niet om verspreiding tegen te gaan en nee je wordt er juist eerder ziek door, dan dat het je beschermt.

JG 14 april 2020 16u40 Bron: Belga
“Angst en fake news hebben een gevaarlijke mythe doen ontstaan, namelijk dat de consumptie van sterke drank het coronavirus kan doden”, is te lezen in een bericht op de website van WHO Europa. “Die mythe klopt niet.”

Zoals op mijn vorige blog is te lezen en de WHO wijst op dat alcoholconsumptie iemand kwetsbaarder maakt voor ziekte. “Alcohol drinken wordt in verband gebracht met een reeks ziektes en mentale problemen die iemand net kwetsbaarder kunnen maken”. Alcohol brengt het immuunsysteem in gevaar. Het risico op nadelige gevolgen voor de gezondheid neemt toe wanner je drinkt. Alcohol gebruik onder de mensen moet drastisch omlaag zeker tijdens de corona pandemie.

Hoe ga jij dit doen, ik bied je handvatten, om je alcoholverbruik te minderen of te doen stoppen na gelang jij zou willen

Stuur een mail of stuur een whatsapp voor een gratis intake.

Deel dit blogartikel:

Heb je vragen?